Какво е Chromebook?

Chromebook е преносим компютър, създаден за работа в облака. Устройствата са разработени така, че да са леки и здрави, да работят с настолната версия на браузъра Google Chrome и да поддържат Android приложения от Google Play Store. Животът на устройството е над 5 години и цената му в повечето случаи е по-ниска в сравнение с други устройства с подобни характеристики и функционалности. Chromebook са №1 устройства в училищното образование в редица държави, сред които Швеция, Холандия, Дания, САЩ, Австралия и други. Потребителите имат нужда от по-малко технически умения, за да работят с Chromebook, в сравнение с настолни компютри и операционни системи. Chromebook е чудесен заместител на компютърен кабинет или персонален компютър за учител.

Gear-Acer-Chromebook-Spin-713.webp

Операционна система

Операционната система Chrome OS е бърза, лека и сигурна. Благодарение на нея устройството стартира за 8 секунди и работи до 12 часа с еднократно зареждане на батерията. Работи се директно през Google профила на потребителя и през Chrome браузър. Това означава, че без проблем може да се използва в един ден от различни хора, защото информацията в устройството е свързана с профила на човека, който го използва, без да се записва на дисковото пространство. Всичко се случва директно в облака!

 • Chrome OS се актуализира сам, без да прекъсва работата на компютъра!

 • Chrome OS оптимизира работата на батерията, така че да правите повече с едно зареждане!

Стандарт от военен клас

Всички Chromebook устройства са тествани по стандарт от военен клас (MIL-STD 810G). Те имат удароустойчив корпус, който може да поеме тежест от 60 кг, а противоударният амортисьор и подсиленият дизайн предпазват компонентите така, че устройствата да устоят на изпускания от около 1 м. Някои модели са снабдени с дренажна система, така че ако устройството бъде залято с течност (до 300 мл), това няма да се отрази на работата на Chromebook!

best-chromebooks-1647895517.jpg
w800.png

Лесно управление

Управлението на Chomebook е лесно! С краткото време за стартиране можете да започнете работа по-бързо, а опростеният интерфейс е лесен за научаване. Има и вградена антивирусна система срещу злонамерен софтуер. Ниската консумация на енергия на Chromebook позволява устройствата да работят до 12 часа с едно зареждане - не е необходимо захранващият адаптер да бъде винаги с вас. Chromebook устройствата са подсигурени със силен и постоянен безжичен сигнал и всички необходими портове (USB 3.0, Type C към HDMI /VGA, за връзка с проектор/екран, AUX, при някои модели има и място за допълнителна карта с памет).

Chromebook е устройството, което е умно, сигурно и бързо. Да преминете към Chromebook от друг тип компютър и операционна система е лесно. За нула време ще имате достъп до всички файлове от старото си устройство през вашия Google профил. Всичко е в облака!

Характеристики

Programming Console

Google има за цел да предостави своите уеб услуги нахората колкото е възможно повече. Ето защо, Chrome OS в Google Chromebook използва услуги на Google, за да функционира. Например, за да отвори всеки Word документ, Chrome OS използва Google Docs. Когато решите да купите Chromebook, вижте, че имате интернет връзка, която е достъпна за вас винаги.

Chromebook има следните спецификации:

 • Двуядрен процесор Intel Core i5 1.8 GHz

 • 4 GB DDR3 RAM

 • 32 GB или 64 GB Solid State Drive за съхранение + 1 TB Облачно съхранение на Google Drive за 3 години

 • 59 Wh Батерия, която може да издържи до 5 часа употреба

 • 12,85 инчов екран в съотношение 3: 2 може да показва разделителна способност до 2560 х 1700 пиксела

 • Интегрирана Intel HD Graphics 4000

 • Тежи 1,52 кг

 • Вграден LTE модем

 • Четец на карти с памет

 • Вграден микрофон, фино настроени стерео високоговорители за по-голяма яснота